zaterdag 19 september 2015

Morsdood...?!

Als ik de leuze "een dag niet genaaid is een dag niet geleefd" mag geloven...dan ben ik nu morsdood vrees ik.
Het is triestig...het aantal werk dat de voorbije 2,5 maand vanonder mijn machine rolde. Verschillende factoren zijn hiervoor verantwoordelijk...
Lees: vakantie - jongens vol leven in huis - een hoofd vol plannen - feest - atletiekwedstrijden - moestuinexplosie - nieuw schooljaar mét voor het eerst de grote stap naar het middelbaar... En zo kan ik nog wel even doorgaan. Voeg daarbij het feit dat ik een strijkijzergat brandde in het hemd-to-be voor manlief (het zat al half in elkaar!!) én mijn geplande jumpsuit volledig de mist inging. Van mijn naai-enthousiasme bleef even niet veel meer over.
Maar kijk sie, er is licht aan het eind van de tunnel en ik ben klaar voor een reanimatie-poging.

Zoals ik in mijn vorige blog schreef, kreeg Zoon 1 een "groeifeest" van ons kado. 12 jaar/eerste middelbaar, dan mag dat wel hé.
Voorwaarde was wel dat hij een 10-tal opdrachten vervulde in het teken van "anderen plezieren en helpen". Hij slaagde met glans!

De verwachte septemberstorm bleef uit. Mijn eerste-middelbare-schooljongen doet alsof hij niks anders gewoon is. Bus nemen, van schooltje van 100lln naar school van 1000lln, dorpje vs stad... Allemaal een eitje voor mijn jongen die het zo moeilijk heeft met veranderingen. Dàt hadden we nu echt niet verwacht!Met de school kwam er ook weer wat meer me-time ter beschikking. Tijd om het stof van de naaimachine te blazen en de scharen te slijpen! Verjaardagsfeestjes zijn altijd een leuk naai-excuus. Zoonlief 2 mocht naar een feestje van een vriendinnetje. Bij gebrek aan een dochter vinden mijn naaimachine en ik dat altijd wel leuk. Dit werd het kadootje...


Ondertussen was er ook nog die haakopdracht die ik met veel plezier aanvaardde. Newborn babymutsjes voor een vriendin fotografe. Check!


En toen was er het stoffenspektakel! Het vaste septemberuitje voor mama en ik. Mét lijstje deze keer. Zo behoeden we ons voor zotte aankopen. Leesmatrasje, Charlie, Rosalie en Wiske... Daarvoor moest geshopt worden. En het lukte aardig om binnen dat plan te blijven.

Tussen het kleren shoppen, de kapper en de strijk werd vandaag tóch nog voldoende tijd gevonden om al 1 werkje van de lijst te schrappen. Het leesmatrasje (de mosterd haalde ik hier http://emmaenmona.blogspot.be/2015/01/zwart-wit-fase.html?m=1) voor Ukkepuk ligt al te blinken onder zijn hoogslaper. Voor mijn kippenjongen vonden we een wel erg passend stofje in stevige canvas. Gecombineerd met bordeaux past het perfect in de kleuren van zijn kamer.
Nu hopen dat hij wat vaker een boek open trekt!

Zouden de komende maanden me nog genoeg tijd geven voor Rosalie, Charlie, onesie, Wiske, minions.... én het project voor Zoonlief 2 zijn groeifeest van volgende zomer? Duimen van wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten