zondag 21 september 2014

Kids Climate Conference in Center Parcs


Terug thuis.... van een weekendje Center Parcs. Niet zomaar een weekendje.
Zoon 1 won ( met 99 andere kinderen) een wedstrijd en we mochten met z'n allen naar de Kids Climate Conference 2014 in Center Parcs Heijderbos.

Het weer zat mee en de sfeer zat er al van de eerste avond in.
Kampvuur, Arne van VTM K-zoom als presentator, lampionnentocht.... fantastisch!Dag twee startten we met een stevig ontbijt in de buitenlucht. Ik voelde me meteen weer op kamp.   :-) 
De jongens werkten vlotjes elk zo'n 7 boterhammen naar binnen. Diezelfde buitenlucht zeker?
Zij gingen er de ganse dag tegenaan met allerlei workshops waarbij ze moesten nadenken over het milieu. Wat moeten we beter doen? Hoe kunnen we natuur een handje helpen om er weer bovenop te komen? Ze maakten een ballonvluchtje, werden op een zeil voort getrokken door twee boerenpaarden, mochten schapen helpen hoeden met de herder en zijn hond, leerden alles 
over zeldzame boerderijdier-rassen...
De prinses van Nederland kwam luisteren naar alle verhalen en ideetjes.Wij genoten van de rust om ons heen. Lang geleden dat we nog eens geheel 'kinderloos' waren.
Het was echter al snel zes uur en we werden weer verwacht op kamp voor het avondmaal en een optreden van Radio Oorwoud. We sloten af bij het heerlijk warme kampvuur.


De laatste dag ging het opstaan al wat moeizamer. 
Maar na, alweer een stevig, ontbijt ging het laatste deel van de Conference in.
De beste stellingen werden verkozen en gingen met de flessenpost naar enkele belangrijke mensen in België en Nederland.
De jongens kregen nog een hele leuke goodie bag gevuld met allerlei dingen ivm de natuur. Er zullen de komende weken een boel bloembollen gepland worden hier! 

Natuurlijk kon een duik in het subtropisch zwembad niet ontbreken en dan ging het alweer huiswaarts.
Iedereen ligt hier moe maar tevreden in dromenland....
en daar ga ik nu ook naartoe (na het uitpakken van de valiezen, het sorteren van de was, het klaarleggen van alle spulletjes voor morgen....)

A mother's work is never done zeker?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten